Zet de juiste stappen naar minimale eis van energielabel C voor kantoorpand
Panden groter dan 100 m² met een energielabel slechter dan C mogen vanaf 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden. Heeft u de kennis en kunde in huis om te onderzoeken of u aan deze eis voldoet, of welke stappen het snelste, goedkoopste en slimste te realiseren zijn om uw pand te verbeteren?
Uw bestaande kantoorpand klaar voor de toekomst
Van Hout stelt de energiezuinigheid van uw bestaande kantoorpand vast. We onderzoeken wat het huidige label is en welke stappen nodig zijn om uw bestaande kantoorpand naar label C te brengen. Er wordt niet alleen gekeken naar energieverbruik, maar ook naar manieren om comfort te verbeteren en de CO2-uitstoot te verkleinen.
Sander ter Mors, adviseur energie bij Van Hout: “Ieder gebouwproject heeft andere mogelijkheden, vragen en ambities. De focus op label C is een duidelijke aanleiding. Het is verstandig nu al een logisch plan voor uitvoering te maken zodat in 2023 aan deze eis voldaan wordt.”
Maak gebruik van onze kennis
Onze adviseurs maken actief gebruik van fiscale maatregelen en subsidies. Denk aan de Groenregeling, EIA en SDE+. Van Hout weet exact welke projecten in aanmerking komen en regelt de aanvraag. Zo bent u ook zeker van de best passende oplossing voor uw portemonnee. Hierbij kan het zelfs interessanter zijn om niet voor label C te gaan, maar extra stappen te zetten naar een B of A label.
Hoe kunnen wij u helpen?
Benieuwd naar onze aanpak? Graag gaan we een goed gesprek aan. Neem contact op met Koen van Heeswijk via koen.vanheeswijk@van-hout.com of vul het contactformulier in.
Meer informatie?
Bekijk de film over slimme gebouwtechniek en een fris werkklimaat.
Hoogste duurzaamheidslabel na revitalisering kantoorpand
Een mooi voorbeeld van revitalisering naar een duurzaam kantoorpand van de toekomst is gebouw TQ op Strijp-T. In 1960 gebouwd door Philips bood het onderdak aan succesvolle bedrijven als Philips Medical Systems, NXP en ASML. Nu wordt het gigantische gebouw grotendeels gestript en duurzaam verbouwd met behoud van zijn industriële uitstraling. Alle kozijnen worden vervangen door aluminium met HR++ glas. Het pand wordt voorzien van een warmtepomp in plaats van gas gestookte centrale verwarming en op het terrein wordt een nieuwe biomassa energiecentrale gebouwd. Er komt overal led-verlichting en vloerverwarming. Op het dak komen zonnepanelen te liggen. Alles bij elkaar goed voor het hoogste duurzaamheidslabel.